Användarnamn: Lösenord:    

Information Information
Visst vet du att du kan prenumerera på inlägg i resedagboken?

Gå till medlemmens profil och anmäl dig där!

Vidare till profilen »
 
  Resejournaler > Tågluff i Europa > Resedagboken:

Ett inslag i slovansk TV - Litija, Slovenien
Andra dagen i mysiga Ljubljana letade jag efter någon schysst restaurang att äta på. När jag var ute och strosade runt en kväll såg jag en inbjudande järngrind med ballonger fästa på sig och ett plakat på slovenska. Jag förstod inte vad som stod men bestämde mig för att gå in och se vad det var som hände.

Jag var givetvis lite rädd för att krascha någon privat tillställning, men jag var fast besluten. Jag skulle ta reda på vad det var för ståhej det rörde sig om. Jag kom in på en bakgård och möttes av en stor samling minglande människor, som för det mesta pratade ett språk jag inte kunde förstå. 

Där fanns också tält med mat, skumpa och en hel del TV-reklam. Jag insåg genast att jag landat på något typ av PR-jippo. Givetvis höll jag masken, rätade på ryggen och tog mig ett glas mousserat för att sedan gå runt och mingla lite.

Stämningen var god och jag vet fortfarande inte om det var en allmän tillställning eller inte. Det fanns ju ingen kontroll vid grinden tänkte jag medan jag högg in i nationella delikatesser. Däribland fann det en gudomligt god soppa som serverades i urgröpta halverade brödlimpor. 

Plötsligt hade jag en kamera i ansiktet och efter tre misslyckade kommunikationsförsök växlade reportern till engelska och frågade mig om en film jag inte hade sett. Jag svarade positivt och log. Därefter pratade vi lite om Ljubljana som stad och jag fick veta att hon skulle sända vårt inslag på nationell TV.

Som filmälskare var det givetvis en kul grej att vara med om. Jag kände mig som en stjärna. Fånigt, så klart. Men jäkligt roligt var det. 

På vägen hem till hotellrummet gick jag som på moln. Att avrunda kvällen med att streama nya filmer på datorn. Såg bland annat Deadpool på Viaplay, vilket blev en exemplarisk avslutning på en lyckad kväll.

Det bästa med att vara ute och resa är att hålla schemat lite öppet och vara beredd att hoppa på de äventyr som dyker upp. Några år tidigare hamnade jag faktiskt på Vietnamesisk TV när jag besökte en jazzklubb, men minnet får jag ta och vältra mig i någon annan gång. 


Resedagboken är skriven av JohanHenriksson och har visats 889 gånger

       

 
 
 

Bli värdfamilj

merVäder.se | Väderprognos, väderkarta, 5 & 10-dygnsprognos


Annonsera på Resejournalen
  Kontakta oss / Rapportera fel © Copyright 2003-2011 Resejournalen (Version 3.5.15)