Användarnamn: Lösenord:    

Information Information

Många artikelförfattare vill gärna ha respons i form av konstruktiv kritik.

Hos Resejournalen kan man ge det dels genom att betygsätta artikeln och dels genom att ge artikeln en kommentar.

Nyckelord är ord som beskriver artikeln. Tryck på ett nyckelord för att hitta andra artiklar med samma nyckelord.

Information Annons
Information Mest lästa artiklarna
Calle / Bordershop /..138169 ggr
NAZAR ETT OSERIÖST..46224 ggr
How to behave in..32162 ggr
Resan till den..31715 ggr
How to behave in..30806 ggr
Underbara Thassos!27164 ggr
Cityguide: Chicago27005 ggr
How to behave in..26669 ggr
Två Thaifrälsta..23478 ggr
Hangzhou - The place..22638 ggr
 
  Artiklar > Reseberättelser > Calle / Bordershop / Borderstop:

Calle / Bordershop / Borderstop

Publicerad: 2003-08-29 00.00  |  Senast ändrad: 2004-07-12 00.00

  • Skriv ut
  • Betygsätt
  • Kommentera
  • Denna funktion gör det möjligt att bokmärka och dela med dig direkt till sociala nätverk.

Människor åker till Tyskland av olika anledningar och en är för att inhandla billig sprit. När jag planerade min och min sambos Tysklandsresa så surfade jag runt och hittade Calle Grenz-shop (http://se.calle.dk/) vilket är en dansk affärsinnehavare som säljer billig sprit och öl till danskarna och det lät ju roligt att besöka. Jag skrev ut en karta, som finns på Calles hemsida, och åkte till affären som ligger strax utanför Puttgarden i byn Burg. Det var inga problem att hitta dit men väl där visade det sig att det var en vanlig affär med en liten parkeringsplats så vi fick vänta lite innan vi fick parkera och gå in.

Väl inne i affären så märktes det att det var en lågprisbutik eftersom all öl var på pallar och det var trångt. Vinet och spriten var dock fint uppställda i hyllor och vinet var indelat landsvis vilket gjorde det lättare att hitta om man visste från vilket land vinet man vill ha kommer från. Förutom öl, vin och sprit fanns här även godis i storpack, chips och nötter och annat man kan förvänta sig i en "taxfreebutik".

En bra sak med denna affär är att vi svenskar INTE behöver betala pant på ölburkarna om vi lovar att inte öppna och dricka ölen i tyskland. Denna försäkran görs genom att skriva på ett papper som finns utplacerat i butiken.

Är det billigt här då? Jo, det är det ju självklart om man jämför med de svenska priserna på Systembolaget. Tyskland har ju lägre skatt plus att man inte behöver betala pant på burkarna hos Calle, en regel är att man sparar mer ju högre alkoholhalt drycken har så vodkor, speciellt de med okänt märke, sparar man mest på. Vi köpte t.ex. en platta Carlsberg Sort Guld (30st 33cl-burk) för 89kr vilket ger ett pris på 2.97 kr per burk och på systemet kostar de 11.40 kr per burk alt. 10.90kr utan pant. Om man inte vill ha ett känt märke på ölen går det att få öl som är ännu billigare. Ett annat exempel är det vin vi köpte (J.P. Chenet Blanc de Blancs). Vi köpte en kartong med sex flaskor, som på Systembolaget kostar 57kr per flaska och vi betalade 21.28kr per flaska.

En viktig sak att tänka på är att allt inte är billigast på Calle om man jämför med Borderstop (http://www.stop-and-shop.se) som ligger nära Rostock eller Bordershop (http://www.scandlines.se/BorderShopFront/) som ligger nära Puttgarden, som är två affärer som även de riktar in sig på att sälja sprit till oss nordbor. Till exempel kostade en liter Absolut blå 151.54kr på Calle och 126.21kr på Bordershop. För att spara så mycket som möjligt så rekommenderas att kolla på de olika hemsidorna strax innan ni åker och jämför priserna och vilka erbjudande de har just när ni åker.

Av:  Andreas

  • Skriv ut
  • Betygsätt
  • Kommentera
  • Denna funktion gör det möjligt att bokmärka och dela med dig direkt till sociala nätverk.
Betygsätt artikeln
Logga in för att betygsättaLogga in för att betygsättaLogga in för att betygsättaLogga in för att betygsättaLogga in för att betygsätta(Logga in för att betygsätta)
Läst: 138170 ggr | Betyg: 5,00 (1 röster)

Kommentera artikeln

Du måste vara registrerad och inloggad för att kunna kommentera.

johanpe (skrev 2010-09-11 00:38):
Kan också rekommendera att ta en titt på http://www.handlaityskland.se
Där finns en massa tips som är bra att känna till innan man åker iväg


 
 
 

Bli värdfamilj

merVäder.se | Väderprognos, väderkarta, 5 & 10-dygnsprognos


Annonsera på Resejournalen
  Kontakta oss / Rapportera fel © Copyright 2003-2011 Resejournalen (Version 3.5.15)